Nye indlæg

 

Druknede baner, hjemmebanefordel og en iøjnefaldende holddebut

18-04-2016
Af Pia Pagaard
 
Store smil hos Roslevs førstehold.
 
Det var ganske svære træningsbetingelser, deltagerklubberne i dette års holdturnering blev mødt af, da de i weekenden mødte op på Roslev IKs lange filtbaner for at spille turneringens 2. afdeling.

Regnen silede ned, alle banerne druknede, og selvom minigolfspillerne gjorde en ihærdig indsats for at få styr på bolde, linjer og slag, var det begrænset, hvor meget holdene rent faktisk fik ud af deres mange anstrengelser. Selv søndag morgen var vejret præget af lidt småregn, men ikke desto mindre trodsede holdene fra 1. division kort efter klokken 8.00 de besværlige forhold og rykkede ud på deres første deltagelse i årets turnering. Kort efter gjorde Elitedivisionen dem selskab.
Afdelingens udfald
 
Helt fra dagens start var det klart, at spillerne på Roslev IKs førstehold havde tænkt sig at følge op på det fornemme remis, holdet opnåede på rivalerne fra Putterteam Odenses hjemmebane i turneringens første afdeling. Intet mindre end en sejr kunne stille spillerne tilfredse på deres egen hjemmebane, og gejsten var høj fra allerførste kølleslag.
 
Den første runde blev en tæt affære, hvor pointfordelingen blev afgjort på sidste tavles hul 18. Vægten tippede til Roslev IKs fordel, og herefter så hjemmeholdet sig ikke længere tilbage. 20 point ud af 20 mulige blev hentet, og derfor har Roslev IK nu lagt sig komfortabelt i spidsen af Elitedivisionen med otte point ned til Putterteam Odense, der ligger på andenpladsen. I den anden ende af stilllingen havde Nord-Als Minigolfklub og Silkeborg IF for anden afdeling i træk svært ved at hente point til den samlede stilling.
 
I turneringens 1. division viste Odense Minigolf Club storform på filtbanerne i Roslev. Roslev IKs andethold gjorde, hvad de kunne for at holde udebaneholdet stangen, men i sidste ende kunne de ikke forhindre Odense Minigolf Club i at lægge sig spidsen af 1. division. Dermed har holdet gode kort på hånden, inden de om små fjorten dage får hjemmebanefordel ved turneringens 3. afdeling på langbane beton.
Den nye dreng i klassen
 
Anlægget i Roslev fik desuden æren af at danne ramme om Minigolf Klub Aarhus første optræden nogensinde i Dansk Minigolf Unions holdturnering. Klubben, der blev stiftet i sommeren 2015, stillede ligesom de øvrige hold i dette års turnering til start søndag morgen, og de fire spillere på holdet endte med at levere en imponerende præstation, der ikke mindst overraskede dem selv.
 
Det dårlige vejr om lørdagen betød, at spillerne på Minigolf Klub Aarhus' hold ikke havde haft held til at gå en hel træningsrunde forud for afdelingsstarten søndag morgen. Og dét bar antallet af slag på holdets første turneringsrunde præg af.
188 slag skulle Aarhus-spillerne bruge for at nå hele vejen rundt på Roslevs anlæg.
 
Præstationen rakte til en samlet syvendeplads - fire slag efter Silkeborg IFs andethold - og dermed ingen point til holdkontoen. Men i anden runde tog den nye dreng i klassen revanche. 33 slag og de værste begyndernerver blev barberet væk, og pludselig kunne klubben fejre sine to første point i holdturneringen nogensinde. I tredje runde blev to til fire, og i fjerde runde blev fire til seks.

Det bliver spændende at se, om Minigolf Klub Aarhus kan følge den flotte præstation på filten op, når holdet skal levere sin første optræden på betonen i Odense 1. maj.
 
Læs resultaterne her.

Kategori: Nyheder
 

Artikler på minigolf.dk er ikke nødvendigvis et udtryk for Dansk Minigolf Unions holdninger.
Indenfor Dansk Minigolf Union værdsætter vi personlige holdninger og lader derfor ofte medlemmerne skrive artikler til minigolf.dk

 
Hvis du har noget på hjertet som du gerne vil dele med andre så send en E-mail med tekst og billeder til: medie@minigolf.dk
Dansk Minigolf Union | Stadionvej 50D, 5200 Odense  | Tlf.: 20203484