Nye indlæg

 

Rejsebrev: Gensyn med Monza

02-03-2017
Skrevet af: Vincent Huus
 
Januar måned, koldt, mørkt, og en tid, hvor de færreste tænker på minigolf. Det er nok de flestes opfattelse af januar. Så er der dem der glæder sig til januar, som et lille barn og utålmodigt tæller dagene.
Den pulje er jeg med i!
 

Januar er i min verden = natmaraton på beton i Monza, Milano.
 
For 3 år siden tog jeg for første gang turen til Milano på opfordring af turneringens grundlægger Alberto Pirovano. En Italiener som jeg har spillet mod på landsholdet og som havde lavet en makkerturnering på hans indendørs betonanlæg. Jeg fik nemt fundet et offer...ØHHH, jeg mener en makker i Morten Rasmussen. Bjarne Hansen og Trym Scharf fra Broager tog også med.

Det var en fantastisk oplevelse og er det stadigvæk.

Jeg er netop kommet hjem fra min 3 tur til Monza og tæller allerede ned til næste år.
 
Hvad gør denne turnering og tur til noget specielt?
Stemningen, en drøm af et anlæg samt alle de dejlige minigolfere fra hele Europa som jeg har mødt igennem en lang landsholdskarriere bare for at nævne nogle. Og så er der lige det italienske køkken. MAMA MIA, molto bene!

I år havde vi så fordoblet antallet af spillere fra Danmark. Allan Schwab og Simon Junker dannede par og Jan Lyø og Anders Grønnegaard ligeså. Simon havde været dernede sidste år, som substitut for mig der lå hjemme med en ødelagt ryg. Jan og Anders kunne først stikke af til Milano om fredagen, så de fik ikke nær så meget træning som os 6 som fløj allerede onsdag.
 
Ankomst
Modtagelsen var lige så hjertelig som altid og banerne stod knivskarpe. Så det var bare at få åbnet den kuffert hvor alle vores køller lå i. Det er en geværkuffert som Bjarne havde købt. GENIALT! Endelig kan vi sikre at vores køller ikke bliver bøjet eller knækket i transporten.
 
 
Træningen går i gang
Vi fik startet på træningen og efterhånden har vi så meget erfaring dernede at vi vidste, hvor der skulle sættes ind henne. Så efter et par timer, gik vi vores første fælles runde, hvor de fleste af os gik grønt (mellem 25-29)For at kunne gøre sig gældende på anlægget, så skal man helst ligge på mellem 26-27 slag i snit. Der er masser af etter chancer, hvilket banerekorden på 20 også vidner om.

 
Anlægget er meget anderledes end det vi har i Odense. Rullet er fænomenalt og så er der jo heller ikke noget vejrlig at spekulere på. Det betyder rigtig meget for ens omgange.

Hele torsdagen trænede vi på livet løs, kun afbrudt af en tur på burgerbar, hvor vi fik en herregod burger.

Efterhånden som dagen gik kom der flere spillere, bla. Vores rigtig gode venner fra Norge og Sverige.

Torsdagen gik snart på hæld og næste dag kom Jan og Anders om eftermiddagen.
 
Anlægget
At se anlægget for første gang er en unik oplevelse og de to nye var rigtig imponeret.

Fredag aften er der tradition for at alle spiser det samme sted. Det er hyggeligt når op mod 40 personer sidder sammen i en udestue og får serveret det bedste som det italienske køkken har at byde på. Der blev snakket og hygget i flere timer.
 
Monza, minigolf og formel 1
Lørdagen står som noget ekstra specielt for mig, da Alberto hvert år inviterer os formel 1 gale mennesker hen til et ganske specielt sted. Minigolfanlægget ligger i Monza og Monza er hjemsted for en af de mest ikoniske formel 1 baner i verden.
 


Selve banen ligger inde i Europas største park og i nærheden af banen ligger så det officielle testcenter, hvor der står en simulator klar til test.

Det er altså lige der hvor Kimi Raikkonen og Sebastian Vettel sidder og tester!!!!!!!!!!!!!!

DET ER VILDT!!!!!! Og endnu mere at jeg selv må sidde i samme simulator og lege testpilot. Det bliver næsten ikke større. Jo det skulle da lige være hvis Kimi trådte ind af døren. Så ville jeg nok besvime!

De 2 forrige gange jeg har kørt i simulatoren har jeg fået hurtigste omgang, så jeg var klar til at lave et hattrick. Fyldt med selvtillid var jeg, da jeg ankom. Lige indtil Alberto fortalte at han havde ændret lidt på reglerne, så vi nu skulle køre med manuelle gear i stedet for automatgear.
WHAT????? Det er jeg IKKE vant til hjemme hos mig selv, så nu fik jeg svedige håndflader.
Der er temmelig stor forskel på selv at skulle skifte gear i forhold til at bilen gør det automatisk. Well….det var bare at nikke og forsøge at se cool ud.

Så blev det min tur. 3 runder hvor jeg skulle finde mindst én runde som sad i skabet. Ca. 5 minutter senere kravlede jeg ud af simulatoren og var ret godt tilfreds. 1.28,877 er en habil tid. Nu måtte jeg vente og se om det var en vindertid.
 
Klar til start
Vel tilbage i minigolfhallen fik vi gået nogle fine runder og følte os klar til nattens strabadser som begyndte kl. 01: 10 runder i alt fordelt på mindst 4 runder til hver makker.

Anders, Morten og Bjarne lagde for. Imens kunne vi 4 få sovet nogle timer inden vi skulle i ilden. Jeg kom ind i hallen ved 5-tiden søndag morgen og kiggede med det samme på leaderboardet. Simon og Allan var kommet rigtig flot i gang, Anders havde haft en svær begyndelse, men var kommet godt efter det. Bjarne havde ikke helt spillet op til hans standard og Morten havde også haft sine udfordringer.

Trætheden
Stemningen fejlede dog ikke noget hos nogen, men trætheden havde meldt sin ankomst.
Morten og jeg havde besluttet at spille 3/5/2 Det betød at der var en god pause for Morten i det jeg nu skulle spille 5 runder i træk, så han kunne få sovet lidt.

Turneringen er lang og hård. Anders og Jan skulle nå et fly sidst på eftermiddagen om søndagen. Det blev et close call og de nåede med nød og næppe flyvet hjem til Danmark.

Vi andre 6 tog først et fly om mandagen, så vi havde god tid til sejrsceremoni og en god middag at runde turen af med.
 
Resultater
Selve resultatet blev at Simon og Allan kom i TOP 20. Det var ret imponerende. De spillede utrolig stabilt og godt hele vejen igennem turneringen.
Morten og jeg jeg fik kæmpet os op på en 24. Plads, hvilket må siges at være godkendt efter en svær start.
Bjarne og Trym endte som nr. 40. Det gik ikke helt som planlagt for dem.
De 2 debutanter Anders og Jan brugte ét slag mere og blev nr. 42 ud af de 52 par der var med.
 
Overraskende vindere
Turneringen havde indtil i år været afholdt 19 gange og altid med italienske vindere. Jubilæumsturneringen i år blev anderledes. Sweitzerne Yvonne Trachsel og Reto Sommer dominerede stævnet og vandt overbevisende med 6 slag til endnu et par fra Sweitz. Ja faktisk så kom der ingen italienere på podiet, idet et par fra Tyskland snuppede 3. Pladsen.
 


20 års jubilæum
I anledning af deres 20 års jubilæum, havde klubben indkøbt en kæmpestor flot pokal, som har alle vinderne på og pokalen står nu i hallen i Monza, så alle gæster kan beundre den og drømme om en dag at stå med den højt hævet over hovedet. (indsæt billede)

Tak for denne gang!
Tak til alle 7 for en dejlig tur til Monza. Jeg er klar til at hoppe på flyveren igen til januar og få endnu flere oplevelser til scrapbogen.

Åh ja….så var der lige det med den hurtigste omgang i f1 simulatoren. Jeg vandt ikke. Bedst tid blev 1.27,869, så jeg må hjem og øve mig lidt på at køre med manuel gear inden næste år :-)

Mange minigolfhilsner

Vincent Huus


Kategori: Nyheder
 

Artikler på minigolf.dk er ikke nødvendigvis et udtryk for Dansk Minigolf Unions holdninger.
Indenfor Dansk Minigolf Union værdsætter vi personlige holdninger og lader derfor ofte medlemmerne skrive artikler til minigolf.dk

 
Hvis du har noget på hjertet som du gerne vil dele med andre så send en E-mail med tekst og billeder til: medie@minigolf.dk
Dansk Minigolf Union | Stadionvej 50D, 5200 Odense  | Tlf.: 20203484