Nye indlæg

 

25 års jubilæum i Aalborg Minigolf Klub

22-11-2018
Klubben der opstod på baggrund af kærligheden til spillet og et spirende kammeratskab på den lokale bane
 
Året er 1992 og stedet er Aalborg. Her rendte en gruppe unge minigolfentusiaster rundt på et turistanlæg, og hyggede sig med at udvikle deres minigolfspil. Fælles for dem alle var passionen for minigolf og et kammeratskab begyndte at spire mellem spillerne på banen. Dette kammeratskab og passionen for minigolf skulle efter bare et lille år, og en masse forberedelser, ende ud i stiftelsen af Aalborg Banegolf Klub, som blev en realitet ved en stiftende generalforsamling i september 1993. Målsætningen var klar: ”Vi vil være ejere af to anlæg. Et indendørs og et udendørs”. Og som sagt så gjort!

Allerede i efteråret 1994 kunne klubben åbne dørene til deres egne (lejede) lokaler i Skalborg. Her spillede klubben de første år på 18 miniaturebaner, som de lånte af Odense Minigolf Klub, inden de selv erhvervede sig 12 minifiltbaner, som i øvrigt er de selv samme baner som klubben spiller på om vinteren den dag i dag. Så var første bane etableret, men hvad med den udendørs? Jo, den blev såmænd en realitet i april 1996, hvor klubben kunne fejre indvielse af sit 18 hullers eternitanlæg i Nørresundby, der ligeledes stadig er under Aalborg-klubbens vinger.

Det virker til at have været en ”let fødsel” for Aalborg-klubben, men formand Klaus Henriksen, som har været med lige siden starten, og derfor kan fejre 25 års jubilæum sammen med klubben, forsikrer om, at vejen til de to anlæg har været lang og ikke uden udfordringer, men med den rette viljestyrke og et godt sammenhold, så lykkedes det den nye klub at komme i mål, og endda inden for relativ kort tid.

Klubben har heller ikke ligget på den lade side siden etableringen i 1993, og baneanlægningerne i 1994 og 1996. I de første år havde klubben adskillelige hold og deltog i stort set alt, hvad der var af stævner – og med stor succes. Da klubben var på sit højeste vandt de DM for hold flere år i træk, og kvalificerede sig dermed til deltagelse ved den europæiske turnering ”Europa Cup”.

Trods den store sportslige succes er der igennem hele klubbens eksistens blevet sat en stor ære i, at klubben vil gøre plads til alle - både begyndere, bredde og elitespillere – unge såvel som gamle. Derfor opfandt klubben bl.a. juniortræf tilbage i startårene, hvor de tilbød juniorer et weekendarrangement i Aalborg, hvilket var en stor succes, som siden også bredte sig en række andre klubber. Derudover blev ”Nordjyllands Open” også en realitet, dog i starten mest for sjov, for at de passionerede spillere også kunne spille og konkurrere om vinteren. Det var et tiltag, der må siges, at være kommet for at blive, for her på klubbens 25 års fødselsdag eksisterer stævnet stadig, og afholdes fast i februar måned.

Der er ingen tvivl om, at det er en klub med stolte traditioner og et fundament bygget på passion, som vi i år kan hylde og ønske et stort tillykke med de 25 år. Klubben havde valgt at fejre sit jubilæum som værter for Inde-DM i lørdags, hvor de bød dygtige spillere fra hele landet til spil på klubbens 12 indendørs filt-baner. Her blev der ydet kamp til stregen, inden vinderne i de forskellige kategorier kunne kåres. Efter endt spil bød klubben på Helstegt pattegris, hvor de mange deltagere kunne tage del i fejringen af den lokale klub, der fortsat efter 25 år emmer af fællesskab og passion for spillet.

Fra bestyrelsen skal der lyde et stort og varmt tillykke til Aalborg Minigolf Klub med det flotte jubilæum - vi ser frem til de næste 25 år med minigolf i det nordjyske.
 

Billedet er fra lørdagens DM-I 2018.


Kategori: Nyheder
 

Artikler på minigolf.dk er ikke nødvendigvis et udtryk for Dansk Minigolf Unions holdninger.
Indenfor Dansk Minigolf Union værdsætter vi personlige holdninger og lader derfor ofte medlemmerne skrive artikler til minigolf.dk

 
Hvis du har noget på hjertet som du gerne vil dele med andre så send en E-mail med tekst og billeder til: medie@minigolf.dk
Dansk Minigolf Union | Stadionvej 50D, 5200 Odense  | Tlf.: 20203484