Klubservice / Uddannelse / 1-2 Dommer

Dommer uddannelse

 Vil du være dommer ved Dansk Minigolf Unions arrangementer (DM Holdturnering og de individueller DM'er), og dermed påtage dig en af de aller vigtigste opgaver i unionen? Så skal du deltage i kurset 1-2 Dommer.

 

Næste kursus:

Lørdag den 24. marts 2018, kl. 9.00 - cirka 15.00

 

Kursusindhold

På kurset gennemgås sportslige regler for minigolfspillere – dels som selvstudie og dels på kurset. Ved gennemgang på kurset lægges særlig vægt på udlægsregler, sportslig opførsel, straffebestemmelser, dommerbestemmelser samt udfyldelse af Turneringsprotokol.

  

Krav til dommere

Som dommer skal du være i fysisk form til at bevæge sig rundt på anlægget under hele turneringen. Desuden skal du kunne stille dig til rådighed til at dømme i sæsonens DMgU-arrangementer i et sådant omfang, at der kan tilsættes tilstrækkeligt antal dommere til de enkelte DMgU-arrangementer.

  

Dommerprøve

Som afslutning på kurset skal en dommerprøve bestås. Dommerprøven består af en praktisk opgave og en skriftlig prøve. I den praktiske opgave skal forståelse blandt andet af udlægsreglerne dokumenteres på et minigolfanlæg og i den skriftlige prøve skal besvares et antal spørgsmål, der skal dokumentere forståelse af sportslig korrekt opførsel, straffebestemmelser og dommerbestemmelser.

 

Telefonkursus

Alle nye dommere tilbydes et kursus i betjening af telefonen, der bruges til registrering af resultater.

 

Øvrigt

Dommere, der ikke har dømt i 2 på hinanden følgende år, mister dommerlicensen.

 

Praktisk

Der serveres et rundstykke og en sandwich på kurset, og der betales transport efter gældende regler. Tilmelding skal ske til dtu@minigolf.dk senest lørdag den 11. marts 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 "For mig er minigolf lige dele socialt og sportsligt. Sporten bliver ved med at udfordre mig, og jeg møder en masse forskellige mennesker. Det er nemt og fleksibelt – og der er altid tid til lige at gå en runde!"

Ulla Jørgensen, Formand Randers Minigolf Klub
 
Følg os på Facebook
 
 
Dansk Minigolf Union | Stadionvej 50D, 5200 Odense  | Tlf.: 66127934