Vil du spille ? / Hobby og Elite

Hobby og Elite

Ligesom der findes motionister og eliteudøvere i andre sportsgrene, så finder man dem også i minigolf.

Hobbyspillere spiller minigolf for hyggens skyld og for at deltage i det sociale klubliv, Typisk er hobbyspillerens udvalg af bolde begrænset til en håndfuld eller to, og det betyder ikke nødvendigvis så meget om boldene er optimeret til alle baner.

Andre spillere investerer mere tid i sporten og deltager i konkurrencer og spiller måske med i DM-holdturneringen. De har typisk en kuffertfuld bolde plus en kvalitetsputter, og træner mere og stiller større krav til at finde ud af hvad der virker bedst.

Elitespillere er, som det ligger i udtrykket, de allerbedste, som bruger megen tid og penge på deres sport. Udover træningen i klubben rejser de ud til stævner i ind- og udland - gerne et par dage før stævnet for at kunne forberede sig bedst muligt og lære banerne at kende inden turneringsstart.

Elitespillere har typisk mellem 100-300 forskellige bolde, som han eller hun forsøger at anvende optimalt. Det kræver godt kendskab til boldene og hvordan de reagerer under forskellige vejrforhold og temperaturforhold, og i højere grad kræves det at spilleren behersker den tekniske side af spillet, som ud over det lige slag og temposlaget, og indbefatter skruslag. En anden afgørende forskel kan ligge på det mentale plan. For at være absolut topspiller kræver det en vis mængde selvtillid og koldsindighed i de afgørende situationer samt en evne til at fokusere på målet og tilsidesætte andre ting. For at træne dette kan man bruge idrætspsykologi som redskab.

 

 
 "For mig er minigolf lige dele socialt og sportsligt. Sporten bliver ved med at udfordre mig, og jeg møder en masse forskellige mennesker. Det er nemt og fleksibelt – og der er altid tid til lige at gå en runde!"

Ulla Jørgensen, Formand Randers Minigolf Klub
 
Følg os på Facebook
 
 
Dansk Minigolf Union | Stadionvej 50D, 5200 Odense  | Tlf.: 20203484