Nye indlæg

 

3. afdeling af DM-hold 2013 – Odense

27-05-2013

Der blev i weekenden 25-26. maj spillet 3. afdeling af DM-holdturneringen på Putter Team Odenses nyetablerede filtanlæg beliggende ved Odense Havn.

Banerne, som er de samme som blev benyttet ved VM 2009 i Odense i Arena Fyn, er nu kommet ned på Byens Ø ved Odense Havn. Det er blot Danmarks 4 filtanlæg og derfor var det også en større udfordring for minigolfdanmark end vanligt, idet spillerne ikke har den store erfaring med de lange baner.

Grundet størrelsen og den manglende erfaring med filt var 3. afdeling splittet op, således Elitedivisionen og 1. division spillede på filt mens 2. division spillede på Odense Minigolf Clubs betonbaner.

De fleste var allerede mødt op om fredagen for at få så meget træning som muligt på de nye baner, hvor det for mange var første gang banerne skulle prøves. De tre fynske klubber, Putter Team Odense, Odense Minigolf Club og Gelsted Minigolf Club havde dog alle været og trænet på banerne i ugerne op til for at drage fordel af den lille hjemmebanefordel, som kunne vindes herved. Yderligere foregik træningen fredag i høj sol og alle, som havde taget vejen til Odense, fik fuldt udbytte af træningstimerne.

I alt skulle 42 spillere fra 9 forskellige klubber spille den første turnering på filtbanerne, hvilket for manges vedkommende skulle vise sig at blive en stor udfordring. Der var ikke de store forventninger til hvordan spillerne ville præstere, idet det var første gang banerne blev spillet. Selvom det var første gang blev der spillet habilt spil for manges vedkommende, hvilket blandt andet også resulterede i en ny banerekord på 31 slag til John Hansen fra Gelsted Minigolf Club.

I 1 division var det Odense Minigolf Klub, som kom ubesejret gennem weekenden med 10 point og dermed øgede forspringet til Putter Team Odenses 2. hold, så forspringet nu er oppe på 4 point inden 4 afdeling. Vinderen af 1. division rykker op i Elitedivisionen til næste sæson.

I Elitedivisionen lykkedes det ikke det førende hjemmebanehold at øge forspringet til divisionens nummer 2, Gelsted Minigolf Club, der vandt den sidste interne match så Gelsted kunne tage hjem fra havnen med 10 point og Putter Team Odense1 måtte nøjes med 8 point. Dette betyder de to hold nu er a point, men med Gelsted som det førende hold grundet en slagmæssig mindre score.

Vejrmæssigt holdt det tørt, men søndagens resultater bar for nogens vedkommende præg af en meget blæsende vind, der i nogle tilfælde havde en direkte indflydelse på spillet. Ikke desto mindre blev der overordnet spillet habilt, der for de flestes vedkommende kan betegnes som en lærerig weekend med de lange (og svære) filtbaner.

Individuelt blev top 3 som følger:

  1. 1.John Hansen (Gelsted): 190 slag; gennemsnit på 38,0
  2. 2.Kåre Thomsen (Ålborg): 193 slag; gennemsnit på 38,6
  3. 3.Anders Grønnegaard (Putter Team Odense): 194 slag; gennemsnit på 36,8.
I 2. division sikrede Silkeborg IF oprykningen ved at spille sig til 8 point.
Eneste nederlag blev til weekendens helt store overraskelse Odense Minigolf Club 3 som ikke havde fået nogen point i de første 2 afdelinger.
Hele 8 point spillede Odense MC 3 sig til - helt suverænt flot af de nye spillere fra Odense.

Den sidste og afgørende afdeling finder sted d. 8-9. juni og spilles i Gladsaxe.

Se resultaterne fra 3. afdeling her

Af Mads Nørregaard
Putter Team Odense 


Kategori: Nyheder
 

Artikler på minigolf.dk er ikke nødvendigvis et udtryk for Dansk Minigolf Unions holdninger.
Indenfor Dansk Minigolf Union værdsætter vi personlige holdninger og lader derfor ofte medlemmerne skrive artikler til minigolf.dk

 
Hvis du har noget på hjertet som du gerne vil dele med andre så send en E-mail med tekst og billeder til: medie@minigolf.dk
Dansk Minigolf Union | Stadionvej 50D, 5200 Odense  | Tlf.: 20203484