Nye indlæg

 

Indendørs filtanlæg kan være på vej i København

12-06-2013

jeg har i mange år haft en drøm om at komme til at spille på filtbaner i København og har de sidste 25 år forsøgt at få et filtanlæg etableret i Gladsaxe. I 2012 mislykkedes det endnu engang at komme videre da GMK's medlemmer stemte nej til et forslag om at anskaffe et meget billigt brugt anlæg fra Sverige, og jeg anser derfor et projekt med filtanlæg i Gladsaxe som skrinlagt.

 
Jeg har også de sidste 10-15 år haft kontakt med personer i Københavns Kommune, og har fornyligt besøgt ledelsen af Svanemøllehallen (det nordlige København) i marts måned i år,
idet de var meget interesseret i at afprøve nye sportsgrene, og aftalen var at vi skulle mødes igen i forsommeren 2013.
 

Fornylig fik jeg så fra NIFO tilbudt et brugt (kun 12 år gammelt) filtanlæg, som lå i Uddevalla nord for Gøteborg, idet klubben deroppe stod for at skulle udskifte det gamle anlæg med nyt filtanlæg med betonbander og rustfri overflade. Filten var dog så fin på det brugte anlæg at den ikke skal udskiftes på kort sigt.
 
Jeg tog derfor en hurtig beslutning, og anlægget er nu købt og betalt, meget billigt, synes jeg, for egne midler, og efterfølgende opmagasineret hos NIFO i Lomma ved Malmø. Jeg er derfor igen i kontakt med ledelsen i Svanemøllehallen, om anlægget kan opstilles indendørs til gavn og glæde for borgerne i København samt etablerede minigolf-spillere i DK.
 
Driftsformen er ikke aftalt endnu, så det kan jeg ikke løfte sløret for, men jeg har gjort mig nogle tanker og ideer. Dog kan jeg allerede nu sige, at det bliver et betalbart anlæg, hvor man må leje sig ind mod en mindre betaling.  DMgU's udviklingskonsulent, Jan Nielsen, har sagt ja til at hjælpe mig med projektet.
 
Om selve anlægget kan jeg sige, at der er tale om 18 brugte NIFO turneringsbaner, samlet længde ca. 200 meter, med 11 rundinger, og med en høj sværhedsgrad, da det oprindeligt er klubben i Uddevalla, der udarbejdede kravspecifikationen til banerne. På 2 af banerne er koppen forskudt, således at bolden skal skrues i, hvilket giver en højere sværhedsgrad.

Til sammenligning er 18 eternitbaner samlet ca. 114 meter lange.
 
Hvis projektet lykkes og aftalerne med ledelsen i Svanemøllehallen falder på plads, mener jeg at det bliver muligt at komme til at spille indendørs filt i København i efteråret 2013 og dermed træne om vinteren, - for ALLE danske klubber - men jeg lover af gode grunde ikke noget.
 
 
Hilsener 
Gert Andreasen 
 
 
 
 
  


Kategori: Nyheder
 

Artikler på minigolf.dk er ikke nødvendigvis et udtryk for Dansk Minigolf Unions holdninger.
Indenfor Dansk Minigolf Union værdsætter vi personlige holdninger og lader derfor ofte medlemmerne skrive artikler til minigolf.dk

 
Hvis du har noget på hjertet som du gerne vil dele med andre så send en E-mail med tekst og billeder til: medie@minigolf.dk
Dansk Minigolf Union | Stadionvej 50D, 5200 Odense  | Tlf.: 20203484