Nye indlæg

 

Minigolf DM Storbane 2013

11-09-2013

Yderst spændende og velspillet DMs i Roslev 7. og 8. sept. 2013

I et fantastisk vejr, både lørdag og søndag, blev DMS afgjort på Roslevs velfriserede filtanlæg.

I ugen op til mesterskabet er spillere fra de forskellige klubber ankommet for at træne og finde ud af, hvilken bold der skal bruges på hver af de 18 baner, og fra hvilket hul i startfeltet der skal startes ud fra. Klubberne imellem, bliver der udvekslet erfaringer fra tidligere besøg, og mange af spillerne har i deres små ”notesblokke” noteret, hvilken bold der bruges, hvilken side banen trækker til, og flere andre vigtige observationer man har gjort sig ved tidligere besøg på anlægget.

Der er ligeledes mulighed for at erhverve sig udstyr, hvis man står og mangler noget i den retning. Der sælges bolde, køller, tasker og andet tilbehør til fornuftige priser under mesterskabet.

Anlægget ligger klods op ad vandrerhjemmet, og de fleste af spillerne, som kommer ude fra, vælger at bo på vandrehjemmet. Fredag aften tilbyder vandrerhjemmet biksemad til en favorabel pris, og ligeledes lørdag aften er der mulighed for at melde sig til fællesspisning, hvor der serveres en 2 retters menu til en rimelig pris. Ved deltagelse i disse arrangementer, lærer man hinanden at kende på en lidt anden måde, og får bygget et venskab op til spillere fra andre klubber.

42 spillere havde fundet vej til det nordjyske, hvor der i de indledende 5 runder og de 2 finalerunder blev gået til stålet. Det endte med at blive en yderst spændende og nervepirrende afslutning.

I 3 af rækkerne skulle der således omspil til for at finde de respektive vindere. Hos herrerne lå Jakob efter lørdagens 4 indledende runder på en sikker 1. plads, som ingen troede han ville sætte til, men Vincent ville noget andet, og efter blændende spil i de sidste 3 runder satte Vincent tingene på plads, og løb med 1. pladsen foran John Hansen som en sikker nr. 2. 3. pladsen skulle afgøres ved omspil mellem Jakob og Jonas. Afgørelsen faldt på bane 1. med Jacob som vinder.

I Herrer Senior rækken var der tæt løb mellem Leif Meitilberg, Erling Jensen og Jan Lyø. Leif kunne have afgjort det hele på bane 18, men fik ikke kuglen i hul, og der måtte derfor omspil til mellem Leif og Jan for at finde vinderen. Afgørelsen faldt på bane 2. med Jan som vinder og Dansk Mester 2013. Ind på 3. pladsen kom Erling med kun et slag mere. En meget meget tæt afgørelse.

I rækken Mixed Hold skulle der ligeledes omspil til. Inger Neye og Leif Meitilberg tog sig af guldmedaljerne. Inge-Lise Hansen og John Hansen samt Rikke Sørensen og Vincent Huus skulle ved omspil afgøre sølv og bronze. Inge-Lise og John trak det længste strå og tog sig af sølvet. De øvrige resultater kan ses på DMgU´s hjemmeside. minigolf.dk

I samtlige rækker blev der vist fremragende minigolf. Det er ikke alle som til daglig har mulighed for at træne filt, så i det store og hele var resultaterne for samtlige spillere ganske udmærkede. Dog bemærkede jeg at fynboerne har højnet deres filtspil, grundet mulighed for træning på eget anlæg på havnen i Odense.

Mesterskaberne sluttede af med præmieoverrækkelse i de forskellige rækker, lige fra minijuniorer til veteraner, hvilket jo indikerer, at minigolf kan spilles af alle, unge som gamle, som har lysten til at komme ud blandt andre mennesker og dyrke sporten, og ikke at glemme det sociale aspekt der følger i kølvandet på et sådant medlemskab. Skulle interessen være der, kan man på DMgU’s hjemmeside - minigolf.dk - finde den klub der ligger i nærheden af hvor du bor.

Efter præmieoverrækkelsen takker formanden spillerne for deltagelsen og for det gode spil der er blevet vist under mesterskabet, og ønsker god tur hjem, og på gensyn til næste arrangement under DMgU.


Billeder

Af Arne Prip Hansen
Nord-Als Minigolf Klub


Kategori: Nyheder
 

Artikler på minigolf.dk er ikke nødvendigvis et udtryk for Dansk Minigolf Unions holdninger.
Indenfor Dansk Minigolf Union værdsætter vi personlige holdninger og lader derfor ofte medlemmerne skrive artikler til minigolf.dk

 
Hvis du har noget på hjertet som du gerne vil dele med andre så send en E-mail med tekst og billeder til: medie@minigolf.dk
Dansk Minigolf Union | Stadionvej 50D, 5200 Odense  | Tlf.: 20203484