Nye indlæg

 

Dan Jensen fortæller om Jyske Mesterskaber på filt 2015

12-07-2015
Min beretning om Jyske Mesterskaber på Filt 2015 i Roslev.
 
Siden holdturneringen startede i April måned har Torben Fjordvang, som i år har valgt at spille for RIK Minigolf, og jeg internt lagt op til denne turnering, da vi sidste år lå og kæm-pede om titlerne på eternit og filt.
 
Der er vist ikke ret mange minigolfspillere i Danmark, der er i tvivl om hvor vigtig, den er for os. Torben vandt sidste år på eternit og jeg vandt på filt. Vi har kaldt det for ”årets vigtigste turnering” p g a den spændende dyst, vi havde sidste år, hvor jeg først til allersidst slog til og vandt turneringen.
 
Mange minigolfspillere i Danmark siger, at det altid blæser og er koldt på anlægget i Ros-lev, men sådan blev det langt fra i denne weekend. Torben hentede mig lørdag formiddag kl 10 og vi kørte til Roslev for at træne op til turneringen. Det viste sig hurtigt at blive en rig-tig hård omgang træning p g a de 30 grader og bagende sol denne dag. Vi måtte hen ad vejen rigtigt i containerne for at finde de ”døde” bolde frem, da de bolde, vi normalt ville spille med, blev alt for hurtige. Ved middagstid begyndte flere spillere at dukke op og gå og spille lidt.
 
Kl 13 kørte vi i brugsen for at finde noget frokost og handle drikkevarer for klubben. Vi blev hurtigt enige om, det var et meget bedre sted at være grundet den kølige temperatur. Fro-kosten blev indtaget på anlægget og efterfølgende spillede vi en runde med nogle af de andre. Allerede her blev spændingen intensiveret, da vi spillede fuldstændig lige og beslut-tede, at runden skulle afgøres med omspil. Det vandt Torben allerede på bane 1. Hvis der ikke blev ”psyket” før, gjorde der i hvert fald nu. De andre spillere fik ikke trænet det helt store grundet varmen, men Torben og jeg trænede videre og spillede en runde mere, hvor den ene af os nærmest gik helt kold og derfor besluttede vi os for at tage hjem. På vejen hjem opstod den geniale idé, at vi da kunne gå ned til stranden og hoppe i vandet. Det var det helt store højdepunkt denne dag og det var rigtig dejligt at blive afkølede.
 
Om aftenen gik vi på cafe og fik et velfortjent aftensmåltid med efterfølgende is i det stadig rigtig varme vejr og en øl på et lokalt værtshus. Kl. var blevet ca 21 og inden vi havde drukket halvdelen af vores øl, kiggede vi på hinanden og kunne se trætheden i hinandens øjne. Varmen og træningen havde suget al energi ud af os og da vi kom hjem, gik der ikke 10 minutter før vi lå og sov i hver sin ende af sofaen. Mange tror ikke minigolf er hårdt, men evnen til at holde koncentrationen igennem en hel dag er faktisk meget energikræ-vende.
 
Om søndagen startede vi med et solidt morgenmåltid inden afgang til Roslev. Vejret var en anelse køligere og det, vidste vi begge, kunne betyde boldskifte eller varmning af bolde på nogle baner, da boldene er varmepåvirkelige. Derfor er vi altid på det pågældende anlæg ca 1 time før spilstart på turneringsdagen. Det viste sig at være en god idé, da der blev foretaget enkelte boldskift. Banerne blev gået igennem igen og kl 10.30 var vi klar til at starte de Jyske Mesterskaber. I de to første runder var der meget behageligt vejr, da so-len ikke kunne bryde igennem skyerne. Efter de to første runder var der arrangeret frokost. Det havde et af de andre medlemmer i Roslev sørget for og det var rigtig tiltrængt. På det-te tidspunkt førte Torben A-rækken men dog ikke med mere end 1 slag. Desuden havde Stig fra Randers sneget sig med i kampen og lå kun 5 slag bagefter mig. Så ikke nok med at jeg skulle forsøge at indhente Torben, måtte jeg også passe på ikke at miste min 2. plads.
 
Solen begyndte at bryde igennem i 3. runde og derfor jagtede spillerne konstant skygge til deres tasker, rundt omkring på anlægget. Vi ”vandede” endda nogle bolde for at køle dem, inden vi skulle spille med dem, for at få dem ned på normal springhøjde. Dog blev det aldrig helt voldsomt varmt i denne runde, men stillingen ændrede sig og jeg førte nu med 5 slag ned til Torben, der yderligere havde 8 slag ned til Stig. Det var nøjagtigt samme udgangspunkt som sidste år bortset fra, at rollerne var blevet byttet om.
 
I sidste runde kom solen for alvor og det blev rigtig varmt. Så inden runden blev væskede-poterne fyldt godt op og der blev indtaget en del vand under runden, ligesom skyggeplad-serne til boldtaskerne igen var eftertragtede og kølingen af boldene foregik igen med vand, på nogle baner. I år skulle historien dog ikke blive den samme som sidste år, da jeg ud-byggede min føring og samlet vandt med 10 slag, Torben på 2. pladsen udbyggede dog også sin føring og havde 20 slag ned til Stig på 3. pladsen.
 
 
 
 
Alt i alt var det en rigtig dejlig weekend på filten i Roslev, men måske skulle faktoren på solcremen have været noget højere og anvendt mere ofte. Her et par dage efter den rigtig varme lørdag, kan eftervirkningerne i hvert fald stadig mærkes på skuldrene.
 
Dan Jensen RIK.

Kategori: Nyheder
 

Artikler på minigolf.dk er ikke nødvendigvis et udtryk for Dansk Minigolf Unions holdninger.
Indenfor Dansk Minigolf Union værdsætter vi personlige holdninger og lader derfor ofte medlemmerne skrive artikler til minigolf.dk

 
Hvis du har noget på hjertet som du gerne vil dele med andre så send en E-mail med tekst og billeder til: medie@minigolf.dk
Dansk Minigolf Union | Stadionvej 50D, 5200 Odense  | Tlf.: 20203484