Nye indlæg

 

Beretning fra VM Lahti 2015

30-08-2015
Her fortæller Vincent Huus om hans oplevelser ved VM
 
Her følger afslutningen på VM-turen til Lahti 2015.
 
VM i Lahti og Finland er nu lagt bag os.
 
Vi er meget stolte af vores 8. plads ud af de 10 nationer, vi kæmpede mod. Ikke pga. selve placeringen, men mere for den jætte indsats alle 7 spillere præsterede.
 
Vi kom med mange urutinerede spillere, ja sågar debutante og de kæmpede alle heroisk.
 
Til afslutningsceremonien blev vi kaldt "a very young Danish team". Det var skønt at stille til start med et fuldt hold igen efter sidste år, hvor vi kun kunne præsentere én herrespiller samt selvfølgelig en damespiller.
 
 
 
 
Det giver et ekstra kick, når man ved, at alle er afhængig af, at du yder dit ab-solut bedste for holdet.
 
Vanen tro havde vi øl-spil med Finland og selvom vi endte med at tabe, var vi betydelig tættere på dem end forventet (kun 25 slag). Det skyldes også en taktisk genistreg af landstræneren, da han skiftede mig ud i sidste runde på bane 16 og satte Linnet ind. Jeg fik 2,2 og 1, mens Linnet fik 1,1, og 1 - Så indskiftningen sparede holdet for 2 slag!
 
For første gang, mens jeg har været på landsholdet, var det ikke mig, der lagde flest træningstimer for dagen. De unge løver er rene Duracell- kaniner og hamrede den ene runde af efter den anden. Flere dage var de endnu på anlægget, når klokken rundede 9 om aftenen. Hvis jeg husker ret, så nåede de mest flittige vel ca 20 eternitrunder og 15 filtrunder.
 
Alt blev testet og diskuteret, indtil vi fandt det, der virkede bedst for os. Én bane voldte især problemer.....Salzburger-V. Især havde jeg store problemer under træningen. Den bedste løsning var klart at dobbeltbande på venstre bande med en død ru bold. Vi fandt frem til NM 2015 ru og en speciel Classic 1 som Jannick har. Der blev trænet og trænet, ikke bare af danskere men af ALLE spillere. Alle vidste at det var nøglen til succes.
 
6x tysk nationalmelodi…!
 
Verdens bedste minigolfnation er: TYSKLAND…
 
De snuppede ALLE 6 titler og et hav af sølv og bronzemedaljer. De var lige-glade med, at Sverige var forhåndsfavorit pga. filten. De smadrede alt og alle. Den eneste, som kunne byde dem op til dans, var den svenske stjernespiller Fredrik Persson fra Uppsala. Først efter omspil måtte han tage til takke med sølv. Vildt imponerende af vores tyske broderland - en sand magtdemonstra-tion.
 
Det var ikke så sjovt (eller på svensk roligt) for svenskerne at høre den tyske nationalmelodi blive spillet, som den eneste under hele medaljeceremonien, lørdag aften.
 
Om fredagen havde vi mulighed for at få rekord mange danskere i Cuppen. Torben, Simon og jeg. Vores tre skud i bøssen blev dog desværre reduceret til ét, da Torben og Simon ikke klarede cuttet. Faktisk så blev bedste dansker om fredagen Jannick med runderne 20 og 27. Flot, men desværre for sent.
 
Jeg startede selv med en runde 20, men den efterfølgende runde på filten endte på 35. En runde hvor boldene trillede ved siden af i stedet for i for hul. Jeg kom dog sikkert med i Cuppen som nr. 26. FEDT.... tidligt op lørdag mor-gen. Det havde hele tiden været mit mål.
 
Om aftenen blev jeg bedt om at udvælge to holdledere til Cuppen. Mit valg faldt på Jannick som landstræner og Simon. Det betød så at Simon IKKE kunne sove længe om lørdagen. Håber du har tilgivet mig ☺
 
Cuppen: Vi var på anlægget kl. 06.45 og gik i gang med at træne de i alt 18 baner, der skulle bruges i Cuppen. 9 på hvert anlæg. Jeg vidste at min modstander blev svensk og i daglig tale kaldt GUFFE. Hans borgerlige navn er: Ulf Kristianson. En mastodont i verdensminigolfen, som er en uhæmmet BRA minigolfspiller från hensidan. Jeg så ham første gang i 2010 til EM i Predazzo og siden har han været fast på det svenske landshold. Det siger alt om hans klasse.
 
Desværre led vi begge under den virus, som ramte mange deltagere under VM og som her efter VM har kostet flere syge. Alene i dag har jeg læst om 5-10 stykker som ligger syg, bla. mig selv. Så det var to spillere, som ikke var på 100%, der mødtes.
 
Vi skulle starte på sandkassen. Fedt for mig at starte på eternit, så jeg kunne lægge pres på fra starten og forhåbentlig være foran inden filten, en god plan, som jeg allerede ødelagde for mig selv på sandkassen.
 
Røret og storebakke blev klaret med ettere fra os begge. Guffe sætter lynet - et lyn som jeg ikke havde brændt under VM. Jeg glemte bare at tage i be-tragtning, at jeg spillede lynet mindst 1 time før, jeg var vant til. Så jeg sendte mit slag afsted....helt tilfreds....indtil bolden går LANGT bagom - AMATØRFEJL og bagud 0-2. Laby klarede vi begge, så nu skulle vi på filt. Enhver svenskers yndlingsunderlag.
 
Når en svensker står på en filtbane, plejer der at ligge en død bold, såsom Tanto eller Uppsala 2003 og den får en over nakken med enten under eller overBABA. (BABA = skru). Derfor var det meget overraskende, at Ulf spillede et eternitslag på bane 1(enporten), hvor han fik 2. Så var det min tur. Jeg lag-de min opvarmede Classic 1 ru, gav den lidt overbaba og BOM SPIK (spik= svensk for etter).
 
1-2 og jeg havde rystet ham lidt. De to næste baner er vi begge tætte på en etter, men må nøjes med 2.
 
Så kom ørklajunga. En nem bane. Ulf lægger for med et ret hårdt skud, som han selv tvivler på, men den går. Min tur… Desværre havde jeg mistet for-nemmelsen af det korrekte tempo på banen i løbet af VM, og denne gang var ingen undtagelse. ALT for blødt. 1-3. Tysk nyre var næste bane. Guffe bruger hele 6 slag på banen og jeg straffer prompte med en perfekt etter, 2-3 redu-cering. Så kom special vinklen. Ulf laver spik og jeg en 2'er. Så nu står den 2-4. Puha.. Gentleman klarer vi begge flot og nu kommer zigzag. Ulf laver 3, jeg er tæt på en etter, men vinder banen med en 2'er så stillingen er 3-4 med 5 baner tilbage.
 
Vi afslutter begge med et på bane 18 på filten. Nu skal slaget afgøres på eternitten.
 
Saltoen: en bane hvor alle de store nationer har dedikeret en holdleder til at præparere bolden perfekt. Sådan en luksus har vi ikke, så gennem hele VM har alle os danskere klaret sagen selv. Ulf spiller først....og misser... Jeg kontrollerer min bold og udligner med et perfekt slag 4-4.
 
Ulf har stadigvæk honnøren og lægger pres på med en etter på dobbeltbak-kerne. Jeg er tilfreds da jeg sender min bold afsted, men den slår slet ikke ud som planlagt. Så er jeg igen bagud… nå ny bane = ny chance. Guffe misser, min bold run-der og kommer ikke. Suk. Nu kan matchen afgøres på bane 18, som er det berygtede Salzburger-V. Får Ulf den, så er VM slut for mig. Da han sender skuddet af sted, ligner han en, der har brændt, men bolden passer lige præ-cis. Der er kun tilbage at ønske ham tillykke med sejren og takke mine dan-ske supportere for opbakningen.
 
VM er ikke bare slut for mig men for hele truppen.
 
Tid for de store drenge og piger til at lege… Det blev som nævnt Tyskland der fik mest ud af legen.
 
Her på falderebet vil jeg gerne sige et par ord til de 7, som har været med mig til VM. Tak til Mia, som var den perfekte madmor og skabte en solid base for os spil-lere. Hun fik også prøvet at køre med automatgear, så kik lige efter næste gang, måske er der blevet monteret et i deres bil ☺
 
Så til truppen af 6 herlige mandfolk: Jeg er stolt af vores præstation. Vi kæmpede som et hold og jeg er sikker på, at den erfaring, som truppen fik på turen, gør at Danmark kan forvente store ting de kommende år, fra det danske herrelandshold.
 
Tak for en dejlig tur vikinger!
 
 

Kategori: Nyheder
 

Artikler på minigolf.dk er ikke nødvendigvis et udtryk for Dansk Minigolf Unions holdninger.
Indenfor Dansk Minigolf Union værdsætter vi personlige holdninger og lader derfor ofte medlemmerne skrive artikler til minigolf.dk

 
Hvis du har noget på hjertet som du gerne vil dele med andre så send en E-mail med tekst og billeder til: medie@minigolf.dk
Dansk Minigolf Union | Stadionvej 50D, 5200 Odense  | Tlf.: 20203484