Nye indlæg

 

PTO blev Dansk Mester i Hold 2016

14-06-2016
Af Pia Pagaard
 
Putter Team Odense nappede mesterskabet for næsen af Roslev IK, og Gladsaxe Minigolf Klub fik gjort en ende på 30 års metaltørke, da holdturneringen 2016 fandt sin afslutning i Broager.
 
Elitedivisionen

Femte og sidste afdeling af holdturneringen 2016 bød på et brag af en finale.
Der var opture, nedture, infights, Randers-pagne og alt derimellem. For mens placeringerne i 1. division var mere eller mindre afgjorte forud for weekenden, så blev det anderledes dramatisk i elitedivisionen.
 
 
1. divisionen

Det nydannede førstehold i Roslev IK havde allerede inden sæsonens begyndelse meldt ud, at målsætningen for dette års holdturnering var en medalje af det ædleste metal. Alt andet end en samlet sejr ville blive betragtet som et nederlag. Men på holdturneringens sidste dag var et nederlag lige præcis det, de fik.

Da holdene trak ud på anlægget, blev det ganske hurtigt klart, at det unge mandskab i de grønne trøjer ville få ualmindelig svært ved at stå imod presset fra Putterteam Odense. Lige fra første slag leverede de rutinerede fynboere minigolf på et utrolig højt plan, og det blev helt fortjent honoreret med fem point i første runde, mens Roslev IK måtte nøjes med to. Det var det første tegn på, at den plan, der skulle have hentet den danske mesterskabstitel for hold til Nordjylland i 2016, så småt begyndte at krakelere.
 
OMC bed fra sig
Da afdelingen nåede sin tredje runde, sænkede en mærkelig stilhed sig over anlægget i Broager. Eliteholdenes jubelbrøl og opbakning havde ellers præget både første og anden runde - men i tredje runde blev de afløst af lavdæmpede, taktiske samtaler og ængstelig skelen til den aktuelle stilling.
 
For Roslevs IKs vedkommende skyldtes stilheden formentlig den bitre henvisning til andenpladsen. Men for Gladsaxe Minigolf Klubs vedkommende skyldes den udelukkende, at Odense Minigolf Club pludselig var begyndt at hale godt og grundigt ind på dem i holdturneringens samlede stilling.
 
Spændingen om tredje- og fjerdepladsen var derfor på sit højeste, da de to hold gik ud på deres femte runde med bare to point til forskel. Men da det kom til stykket viste Gladsaxe Minigolf Klub, at de ikke havde tænkt sig at lade muligheden for metal glippe. Holdet gik dagens sidste runde i bare 96 slag, hvilket ikke mindst skyldtes sidstemanden Jannick Skov, der leverede en pragtrunde på bare 19 slag. Han blev dermed dagens bedste på anlægget med et snit på 22,2, mens Leif Meitilberg fra Odense Minigolf Klub gav ham kamp til stregen med et snit på 22,4.
 
På gensyn i 1. division
Det samlede resultat for holdturneringen 2016 blev, at Putterteam Odenses 96 point rakte til guld. Roslev IK fik sølvet med sine 92 point, og dermed var klubbens første DM-medaljer nogensinde en realitet. Og Gladsaxe Minigolf Klub fik med sine 72 point gjort en ende på den trøstesløse metaltørke, der ellers har præget klubbens holdturneringer i de sidste 30 år.

For Nord-Als Minigolf Klubs vedkommende venter der til gengæld en velkendt tilværelse i 1. division til næste sæson. Sidste år rykkede holdet op i elitedivisionen på baggrund af sin fjerdeplads i 1. division. Det skyldes, at Minigolf Clubben Gelsted trak sine to hold ud af holdturneringen, samt at de to øvrige overliggende hold Odense Minigolf Club og Putterteam Odense begge allerede var repræsenteret i den bedste række.
 
Men reglen om ét hold pr. klub i elitedivisionen er nu blevet droppet, og derfor bytter Nord-Als Minigolf Klub plads med Odense Minigolf Clubs andethold, som tog førstepladsen i 1. division. Roslev IK kom ind på andenpladsen og Putterteam Odense kunne glæde sig over en tredjeplads.

Kategori: Nyheder
 

Artikler på minigolf.dk er ikke nødvendigvis et udtryk for Dansk Minigolf Unions holdninger.
Indenfor Dansk Minigolf Union værdsætter vi personlige holdninger og lader derfor ofte medlemmerne skrive artikler til minigolf.dk

 
Hvis du har noget på hjertet som du gerne vil dele med andre så send en E-mail med tekst og billeder til: medie@minigolf.dk
Dansk Minigolf Union | Stadionvej 50D, 5200 Odense  | Tlf.: 20203484