Nye indlæg

 

Historier fra trækøllernes tid

25-11-2016

Minigolfen har uden tvivl en særlig plads i Robert Baldorfs liv, og har beriget ham med mange oplevelser.Historierne står i kø, og Robert deler villigt ud af dem.

Minigolf-historien har Robert Baldorf været med til at dokumentere som redaktør og skribent på Dansk Minigolf Unions forbundsblade.

Der er sket meget siden 60erne, hvor Robert Baldorf som 14årig puttede med en simpel trækølle i Gladsaxe Minigolf Klub og senere fungerede som skribent og redaktør i både klubben og i unionen. Robert beretter med et smil om, hvordan trækøllen for hver nødvendig reparation blev kortere og kortere og hvordan hans eneste bold til sidst ikke var rund længere.

Minigolf for gentlemen

Kontingentet i klubben lød på 2 kr. om måneden – og for at få råd til det, fungerede Robert som banepasser . I det hele taget ser Robert tilbage på en anden tid, hvor turneringer blev spillet i jakkesæt, og hvor spillet blev betragtet som et gentleman-spil. Robert Baldorf husker tydeligt, at det var en lettelse, da det i 70’erne blev tilladt at spille de ofte varme europæiske turneringer iført shorts.

Fra træ til stål og kæmpe bold-udvalg

Da Robert i 1965 deltog i EM med trækølle var spillerne fra de andre lande begyndt at spille med stålkøller. ”Der blev jo grinet af os. ” Fortæller Robert og tilføjer ”Da vi kom hjem, købte vi puttere i Magasin og langsomt begyndte alle at spille med det nye udstyr. ”

For Robert kom turneringen derfor også til at markere et skifte i sporten. ”Udstyret ændrede spillet, og i dag er udvalget af bolde jo eksploderet! ” fortæller Robert.

Minigolf under politibeskyttelse

I begyndelsen af 70erne skulle der spilles turnering i Vizela i Portugal. Det er en tur som Robert mindes som en af de helt særlige. Når Robert fortæller om turen igennem Europa, er det en beretning om et opdelt Europa – helt anderledes end det Europa vi kender i dag. Og det var et Europa som Robert, sammen med holdkammeraterne, oplevede ad de små veje, fordi der ikke var råd til at tage betalingsmotorvejene. ”Da vi kom til Portugal var situationen jo spændt – og vi spillede simpelthen under politibeskyttelse. Det var specielt”, mindes Robert.

Historien er samlet

I rollen som redaktør samlede og dokumenterede Robert minigolfens udvikling – og den udvikling giver et spændende indblik i historien. Det er et arbejde, som Dansk Minigolf Union i dag kan høste frugterne af, idet de mange unionsblade, og dermed historien, nu er samlet her.


Kategori: Nyheder
 

Artikler på minigolf.dk er ikke nødvendigvis et udtryk for Dansk Minigolf Unions holdninger.
Indenfor Dansk Minigolf Union værdsætter vi personlige holdninger og lader derfor ofte medlemmerne skrive artikler til minigolf.dk

 
Hvis du har noget på hjertet som du gerne vil dele med andre så send en E-mail med tekst og billeder til: medie@minigolf.dk
Dansk Minigolf Union | Stadionvej 50D, 5200 Odense  | Tlf.: 20203484