Nye indlæg

 

3 nye dommere i Dansk Minigolf Union

20-04-2022
Dommer- og Teknisk Udvalg (DTU) havde inviteret til dommerkursus i Odense d. 9. april og 3 kursister kom for at blive prøvet i deres viden om spilleregler og straffebestemmelser samt lære mere om brugen af de efterhånden så velkendte telefoner til resultatregistrering.

DTU har brugt en del kræfter på at oversætte de nuværende regler fra World Minigolfsport Federation (WMF), da de danske udgaver har brug for at blive ensartede i forhold til WMF's versioner. Herved opdateres de danske regelsæt også 100 % i forhold til de internationale regler, både hvad angår spilleregler og straffebestemmelser.
Formiddagen gik derfor også med at gennemgå disse regler med lejlighed til at stille spørgsmål undervejs. Regler er som udgangspunkt noget, at klubberne skal lære deres medlemmer, men som dommer skal man være fuldstændig rustet til at kunne afgøre situationer i spil, som enten vedrører spillet på banen som for eksempel placering af bolde i særlige situationer samt vurdere spillernes adfærd i situationer, som hører ind under straffebestemmelserne. Slag i banen, kasten med køllen, sparken til bold eller bane er klassiske eksempler, som vil medføre en straftildeling.

Alkometerne blev også afprøvet både med og uden alkohol i blodet, så dommerne ved også hvordan de skal anvendes, hvis det skulle blive nødvendigt at teste spillere.
Ud over disse teorier og udførelse af dem i praksis blev kursister også undervist i den teknologiske side af minigolf, nemlig resultatføring på mobiltelefoner, Det vil sige ikke så meget selve resultatføringen, men mere hvordan man ændrer resultater, spillerækkefølge og ikke mindst hvordan man tildeler straffe.

Til sidstnævnte var udfordringen også de engelske forkortelser samt en vis grad af manglende kompatibilitet mellem de danske og internationale regler. Netop dette er udvalget ved at rette op på . Men lige så vigtigt var det at de kommende dommere lærte at håndtere telefonerne, så de ikke var helt fremmed for dem i et kommende minigolfstævne som f. eks. DM.

Teorien om banerne skulle på kurset formidles i praksis. Derfor er Odense et oplagt kursussted, for byen huser de 3 standardiserede banetyper eternit, filt og beton og tilmed inden for kort afstand, Så der blev aflagt besøg hos Odense Minigolf Club og hos Minigolfklub Putter Team Odense, hvor baner, grænselinjer, udlægslinjer, positionslinjer, radialudlægning og specificering af målområder og foreskrevne veje på de forskellige baner blev gennemgået og præciseret.

Efter en kold times undervisning udendørs skulle prøven så bestås. Kursisterne vendte tilbage til unionens kontor, og her fik de udleveret en prøve med 10 spørgsmål til en række af de ting, som de havde skullet suge til sig i løbet af dagen.
Og heldigvis havde de taget undervisningen til sig, for alle 3 bestod prøven, og derfor kunne DTU til slut sige tillykke og overrække dommerbindet til Thomas Drivsholm fra Galten-Skovby Minigolf og til Birte Bruhn og Kaj Bruhn fra Minigolfklub Putter Team Odense.

Udvalget forventer at afholde yderligere et kursus i år, så hold jer klar i klubberne, når der kommer en ny invitation til dommerkursus fra Dansk Minigolf Union.
 
Skrevet af Ole Rasmussen
 

Kategori: Nyheder
 

Artikler på minigolf.dk er ikke nødvendigvis et udtryk for Dansk Minigolf Unions holdninger.
Indenfor Dansk Minigolf Union værdsætter vi personlige holdninger og lader derfor ofte medlemmerne skrive artikler til minigolf.dk

 
Hvis du har noget på hjertet som du gerne vil dele med andre så send en E-mail med tekst og billeder til: medie@minigolf.dk
Dansk Minigolf Union | Stadionvej 50D, 5200 Odense  | Tlf.: 20203484